Uvězněni a spoutáni v žaláři

„Máš ruce připoutaný ke stěně,“ radí mi Ondra, který je zase zamčený ve vězení. Kvůli pásce přes oči pořád nic nevidím. „Já mám připoutaný ruce i nohy k nějakýmu mučícímu stolu a nemůžu se pohnout,“ ozve se Eva z vedlejší místnosti a všichni začínáme zjišťovat, že tohle sranda nebude. Před malou chvíli nás sem odvedl tajemný muž v kápi, který nám předtím zavázal oči a provedl nás hodně dlouhou chodbou do neznáma, takže vůbec netušíme kde jsme...

Takto netradičně začíná skvělá úniková hra Útěk ze žaláře od The Chamber a v podobném duchu i pokračuje. Vybavení místnosti nejenom silně připomíná středověkou mučírnu, ale v některých momentech se někteří z nás proměňují ve středověké mučitele.

thechamber_solveprague

Mučírna je solidně vybavená.

Středověký žalář v každém detailu

Už jsme s naším týmem prošli velké množství únikovek, a tak nás občas rozhodí i malé detaily, jako například oblepená zásuvka páskou nesahat, nedotažený příběh nebo nesouvisející úkol. Nic z toho jsme v The Chamber nenašli. Místnost je dotažená do posledního detailu, žádný prvek, který nepatří ke hře tu jednoduše nenajdete. A tak si skutečně budete připadat jako ve středověkém žaláři a to od spoutání až do uplného konce.

Jsme rádi, že někdo klade takový důraz na detail a posouvá hranice únikovek v Praze zase o kus dál. Tak jak jsme vás varovali před špatnými únikovkami, tak tady jsme na druhé straně spektra. Děkujeme, že The Chamber dělá dobré jméno únikovým hrám, a už se hrozně moc těšíme na další hru od nich. A co vy? Už jste byli na některé jejich únikovce? Dejte nám vědět v hodnocení The Chamber.

thechamber_solveprague

Středověký žalář zvládnete i s berlema a ještě vám budou svítit nohy.