Nezavřeni v pracovně profesora chemie

„Nejsme klasická úniková hra. Já vás nikde zavírat nebudu. Potřeboval bych, abyste pomohli vyřešit záhadné zmizení profesora Bishopa a k tomu nepotřebujete být zamčení. Za těmito dveřmi pracoval profesor Bishop v posledních dnech na něčem velkém. Těsně před svým zmizením se z kanceláře prakticky nehnul a jsem přesvědčený o tom, že se tam musí skrývat nějaké vodítko k jeho zmizení.“

Nepociťujeme ten klasický záchvěv adrenalinu při zamčení zámku. Naopak se cítíme jako detektivové, jejichž pomoc je potřeba tam, kde ostatní selhali. Místnost vypadá naprosto normálně a nic nevypadá podezřele. A tak místo klasického objevení vodítka v první minutě musíme skutečně začít pátrat a přemýšlet jako detektivové.

Promakaný detektivní příběh

Od začátku budete skládat dohromady příběh, který dává perfektní smysl a je promakaný do každého detailu. Stanete se skutečnými detektivy, kteří si musí všímat všech vodítek. Jedině tak dokážete odhalit, co se stalo s profesorem Bishopem.

Během vašeho pátrání vám bude pomáhat profesor Cooper, který je na konferenci v Madridu a komunikovat s vámi může jen přes počítač pomocí chatu. Tento unikátní systém nápovědy skvěle zapadá do příběhu a dokonale odděluje obsluhu, se kterou běžně komunikujete vysílačkou.

solveprague_profesorova_pracovna

Tým SolvePrague v Profesorově pracovně

Abychom byli upřímní, na základě webových stránek nebo videa výše, jsme se do místnosti s naším týmem tak uplně nehrnuli. Vše vypadá poměrně normálně a nic nás nenadchlo do takové míry, abychom se nemohli místnosti dočkat. Postupně jsme ale zjistili, že tato únikovka je úplně o něčem jiném. Nakonec jsme odcházeli nadšení a v hlavách jsme rekonstruovali znovu celý příběh a řešili, jak do sebe co zapadalo.

Únikovku Profesorova pracovna od Escape the Room můžeme rozhodně doporučit všem malým i velkým detektivům, rodinám s dětmi, ale i uplným začátečníkům. Jedná se o tak trochu jinou únikovku, ve které se stanete detektivním týmem. Vedle pátrání po záhadném zmizení profesora Bishopa na vás čeká i velká porce překvapivých situací, které celé hře dodávají spád a které budete muset vyřešit, abyste se dostali ven.

Počkat! Dostali ven z nezamčené místnosti...?