Fallout jako úniková hra? Ano prosím!

Dobrá zpráva pro všechny fanoušky počítačové hry Fallout. V Coderoom na její motivy vytvořili únikovou hru Tajemná laboratoř. A jak to celé dopadlo?

Začínáte volbou úrovně

Na začátku si můžete vybrat s jakým vybavením (obtížností) budete začínat. Neváhali jsme ani vteřinu a šli jsme do nejtěžší varianty - plynových masek. Jak jinak chcete začínat v radioaktivním prostředí?

Hned po vstupu máte za úkol najít radioaktivní prvky a odstranit z nich radiaci, kvůli které musíte mít masky. Rovnou se tak všichni vrhnete do akce a nemusíte zjišťovat, co vlastně máte dělat. Je to jednoduchý a zábavný úkol, který vás okamžitě vtáhne do hry.

 

SolvePrague-Coderoom

Tým SolvePrague.cz po únikovce Tajemná laboratoř

Originální úkoly a příběh

V podobném duchu pokračuje celá únikovka. Postupně budete řešit úkoly, které nejsou extrémně složité, ani příliš jednoduché. Nemusíte být matematický génius nebo expert na šifry. Musíte být ale nápadití, spolupracovat jako tým a uvažovat logicky.

Úkoly jsou zároveň zábavné, zapadají do kontextu hry a hra od začátku do konce dává smysl. Neděláte tedy nic zbytečně a všechny úkoly vás vedou k jedinému cíli - najít tajemnou substanci, která dokáže zbavit povrch planety radioaktivity.

Lednička nesmí chybět

Fallout_fridgeA bude tam taková ta stará, kulatá, ošklivá lednička, jako byla ve Falloutu? Bude! Když vydržíte, tak bude. Jednotlivých prvků Falloutu si ale užijete více. Už před samotnou hrou na vás v lobby čeká mnoho plakátů ze hry.

Celkově se únikovka povedla skvěle. V době psaní článku se umístila na druhém místě mezi navštívenými únikovkami. Vedle příběhu a prostředí se nám líbí především originální úkoly. Ty jsou zároveň velmi dobře vyvážené, čili si hru užijí, jak pokročilejší týmy, tak i méně zkušení.

Fallout neznáte? Nemusíte se bát. Únikovku si i tak parádně užijete. Žádné znalosti ani dovednosti z počítačové hry tu totiž nejsou potřeba.

Sleva 200Kč

Dejte dohromady partu kamarádů a vyražte na únikovou hru Tajemná laboratoř. Při rezervaci jednoduše zadejte kód solveprague do pole poznámka a automaticky získáte při placení slevu 200Kč.

Chcete odebírat naše novinky ze světa únikových her a účastnit se soutěží o vstupy zdarma na nejlepší únikovky v Praze? Přidejte svůj email níže a vše se dozvíte jako první.