Přežijete atentách na Heydricha?

Je rok 1942 a Evropa je uprostřed největšího válečného konfliktu všech dob. Němci se přibližují ke Stalingradu a v Praze právě proběhl atentát na R. Heydricha. Státní tajemník K.H. Frank vyhlašuje zákaz nočního vycházení a gestapo zatýká bezhlavě každého, kdo se jim jen trochu nepozdává. Celým městem se nese strach…

Venku je tma a přichází bouřka. My ale víme, že pokud vše nestihneme do hodiny, tak bude bouřka to poslední, co nás bude trápit. Nacházíme se v únikové hře Heydrichiáda, kde nás právě sympatická slečna Miriam uvedla do děje událostí z roku 1942.

Naším úkolem je dostat se do bytu Pavla Nového, kde musíme odhalit a zachránit jeho tajemství které musí zůstat skryto, jinak bude mít problém nejenom Pavel Nový, ale i my. Do hodiny totiž do bytu dorazí gestapo a to nás tady rozhodně nesmí najít. Jdeme na to, než bude pozdě…

Už jenom dostat se do bytu nebylo vůbec jednoduché a museli jsme pracovat jako tým, abychom vůbec měli šanci byt otevřít. Na stole leží noviny z roku 1942, na skříňce hraje dobové rádio a my začínáme pomalu zjišťovat, proč měl Pavel Nový takový strach. Už nám zbývá jen posledních pár kousků skládačky, abychom už konečně mohli vypadnout.

Nemůžeme na to přijít a čas nás tlačí. Žádáme o nápovědu, kterou dostáváme s upozorněním, že se nezadržitelně blíží gestapo a ať si rozhodně pospíšíme. Větu o gestapu proignoruju, protože se potřebujeme soustředit na finální úkol. Už to skoro máme, akorát nám ve stresu všem zamrzly mozky. Potřebujeme se jenom soustředit a určitě na to hned přijdeme.

Zahloubáni do myšlenek se všimni koncentrujeme na finální řešení. Když tu najednou…

heydrichiada_solveprague

SolvePrague na Heydrichiádě, čas 55:45

Hodnocení Heydrichiády

Na hře je vidět, že ji připravili nadšenci do únikovek a zároveň znalci historie. Místnost je do posledního detailu vybavená dobovým nábytkem a skutečně budete mít pocit, jako byste se ocitli v pražském bytě v roce 1942. Rozhodně tak nečekejte technologické vychytávky, protože to zkrátka do roku 1942 zkrátka nepatří.

Můžete se ale těšit na autentickou atmosféru, silný příběh, historický kontext a v neposlední řadě množství překvapivých momentů, které nebudeme prozrazovat. Hrou nás provázela Miriam a i tady si únikovka zaslouží palec nahoru. Energičtější a sympatičtější obsluhu jsme si nemohli přát.

Celkově Heydrichiáda spadá do kategorie nejlepších místností v Praze. Rozhodně ji můžeme doporučit všem, kteří mají rádi autentickou atmosféru místnosti a promyšlený příběh. Naopak technologičtí fetišisté ruce pryč, tady o hypermoderní hýblátka nezavadíte. Místnost je spíše z kategorie těžších a doporučujeme jí pro týmy, které už alespoň na jedné místnosti před tím byli.

Udělujeme tak zasloužený odznak doporučujeme a na Heydrichiádu v Locked in Prague můžete vyrazit se slevou 200Kč.