SolvePrague slaví první výročí a odměňuje vítěze

Dnes je pro nás výjimečný den a tak odměníme tři nejlepší z vás, kteří odhalí proč. Výherci získají nová fanouškovská třička SolvePrague.cz. Tipy a postřehy pište do komentářů.

Znělo zadání soutěžní otázky dne 24. 3. 2017 na SolvePrague Facebooku.  Ukázalo se, že jste skvělí detektivové a několik únikovek už máte určitě za sebou. Správně jste si všimli, že kód 2420 0316 je ve skutečnosti datum 24. 3. 2016. a že podobnost s datem 24. 3. 2017 nebude náhodná.

I když znáte to – ne vždy je všechno tak, jak na první pohled vypadá. Někdy máme odpověď přímo před očima, akorát ji nevnímáme.

Správná odpověď

Správná odpověď je, že slavíme roční výročí. Nejedná se ale o roční výročí založení stránek, ani Facebooku. Slavíme rok vytvoření SolvePrague loga. Kromě naší zhýralé touhy být první na světě s otazníkem v logu, jsme chtěli reflektovat princip únikovek i v samotném logu.

Logo se samo sebe ptá „Kdo jsem?“ a zároveň dostává od sebe i odpověď. Skrze morseovu abecedu a jednoduchý kód se dovídá, že je to logo SolvePrague a že bylo založeno 24. 3. 2016.

Ostatně podobný princip vídáme často v únikových hrách. Otázka má často k odpovědi blíže než si myslíme. A jednou z nejčastějších chyb je přílišné komplikování situace. Zároveň často přehlížíme detaily, které leží přímo před námi. Nebo vy jste věděli, že se celý rok na stránkách koukáte na morseovu abecedu a datum založení loga?

Logo_stranka_detail

Výherci soutěže

V soutěži jsme slíbili odměnit tři nejlepší z vás. V únikových hrách jsou nejlepší ti: nejrychlejší, nejpozornější, nejkreativnější a ti co sledují, jak příběh ovlivňuje hru. Odpovědi byly ale tak skvělé, že jsme nakonec vyhlásili hned pět vítězů.

Lucie Beránková: Vymysleli jste tohle logo a 21.4.2016 jste s ním rozjeli facebookový stránky. Na první únikovce jste byli na jaře 2015.“

Nejlepší a nejkomplexnější odpověď vůbec. Je vidět, že Lucka nás sleduje pravidelně a správně se dopátrala i drobných detailů. Dobrá práce!

Zdeňka Natty Hodková: „solve/prague 2403 2016 – takže výročíčko?

Zdeňka jako první evidentně odhalila celý kód  v logu i s morseovou abecedou a zaslouženě také vyhrává tričko.

Týnka Halwigerová

Týnka nás velmi potěšila svým kreativním vzkazem a my máme kreativce velmi rádi.

SolvePrague_kod_logo

Co nám to Týnka sděluje?

Bonusové odpovědi

Velká většina ostatních odpovědí nás buď pobavila nebo potěšila. Rozhodli jsme se tak vyhlásit ještě dvě dodatečné ceny za sice nesprávné, ale nápadité odpovědi. Obě odpovědi také vyhrávají tričko.

Michaela Vondráková: Narazili jste na špatnou únikovou hru a rozhodli jste se udělat pro nováčky přehled o tom, kde na ně čeká super dobrodružství, aby napoprvé nenarazili na něco „divného“ a neodradilo je to od dalších zážitků

Tady příběh ovlivnil výsledek a i když to není správná odpověď, tak toto se skutečně stalo. A kdyby se to nestalo, tak nikdy logo nemá anib šanci vzniknout.

Lukáš Meduna: Na fotce týmu se dva členové zamilovaně drží. Výročí svatby?

Lukáš má sice poloviční pravdu. Nebudeme prozrazovat detaily, ale odpověď je rozhodně kreativní, pobavila a oceňujeme smysl pro detail.

Gratulujeme výhercům, které zároveň poprosíme, aby nás kontaktovali ve zprávě na SolvePrague Facebooku.

Těšíme se na další rok plný unikání a kvalitní únikových her. Zároveň děkujeme za vaši přízeň, kladné i záporné recenze a ohlasy na naše stránky. Vaše přízeň nás nakopá k tomu, abychom pokračovali dál v tom, co děláme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *