Kolik je na světě únikových her?

Zajímalo vás někdy, kolik je na světě únikových her? Nás ano a můžeme vám prozradit, že najít odpověď na tuto otázku není jednoduchá. My jsme se o to ale pokusili.

Ze všeho nejdříve musíme upozornit, že čísla v tomto článku reprezentují hrubý odhad, jelikož o počtu únikových her neexistují žádné oficiální statistiky. S malou pomocí se nám ovšem nějaká čísla přeci jen dostat podařilo.

Exit Games zjistili, že nejvíce únikových her se nachází v USA, přibližně 6000. V Evropě je nejvíce her zřejmě ve Španělsku a Polsku, tedy 1400 a 1000. Nejvíce únikových her na počet obyvatel je v Nizozemí, přes 600 na 17 milionů obyvatel, a Izraeli, kde naleznete 350 místností na 8,7 milionu obyvatel.

Když všechna dostupná čísla sečteme, dostaneme přes 11000 únikových her. Stále ale musíme započítat země jako Kanada, Rusko, Japonsko a všechny další. Podle našich zkušeností a nejlepších odhadů je na celém světě 15000-20000 únikových her (pokud chcete přesné číslo, řekli bychom 16666, protože to je pekelně dobré číslo). Musíme vám ale připomenout, že se stále jedná pouze o odhad a přesná čísla se mění každým dnem.

mapa se špendlíky

Počet únikových her v České republice a Praze

V tomto případě jsou čísla mnohem přesnější. V České republice je okolo 300 únikových her. Většina z nich se nachází v Praze, kde naleznete 150 různých únikových her. Nicméně nové hry vznikají a zanikají každý měsíc a přesné číslo je takřka nemožné zjistit.

SolvePrague spolupracuje s většinou únikových her a spousta z nich nabízí při registraci přes náš portál výraznou slevu. Veškeré slevy naleznete na naší stránce se slevami. Pokud byste si raději nejdříve přečetli nějaké recenze a vybrali si pro vás tu nejvhodnější místnost, zamiřte na naši stránku s recenzemi.

Zde naleznete mapu únikových místností v Praze (zelená značka představuje slevu):

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *