Bombardování Prahy s becherovkou

„Dnes je tomu přesně 71 let, co spojenci 14. 2. 1945 bombardovali Prahu. Nad Prahou se v ten den snášela mlha. Přesně 23 minut po poledni se rozezněly sirény. Vy se právě nacházíte ve sklepním bunkru, který byl vystavěn pro situace zásadního ohrožení Prahy. V onen den na tomto místě našlo útočiště mnoho Pražanů prchajících před bombami spojeneckých letounů. “

Těmito slovy nás majitel a room master Exitroom Prague uvedl do atmosféry únikové hry Bombardování Prahy. V momentě, kdy vejdeme do prostor bunkru se nás začíná zmocňovat zvláštní pocit spojený s historií tohoto místa. Je jasné, že tahle únikovka bude něco trochu jiného, než jsme dosud zažili. Něco unikátního. Autentického.

Naše předpoklady se potvrzují, hned jak se za námi zavírají dveře. V bunkru se ozývají sirény a bomby dopadající na Prahu. Světlo chvílemi problikne a my máme pocit, že i zdi rezonují od dopadajících bomb. V tu chvíli nevíme jestli zalézt pod stůl a nasadit helmu nebo se schovat do kouta… Sbíráme odhodlání a soustředíme se na únik z místnosti. Jenže… Jsou tady další překvapení.

Nebo jste si mysleli, že se v bunkru budete cítit jako doma a nic vám nebude chybět?

Gaučing v únikovce

„Byl tu už někdo, komu se to nelíbilo, nebo čekal od hry něco jiného?“ zeptali jsme se především kvůli specifické válečné atmosféře.

„Jednou jsem tady měl pána, kterému děti únikovku koupily jako dárek k narozeninám. Pán vešel, lehnul si na gauč, vzal si noviny z roku 1945 a hodinu si střídavě četl a spal. Upřímně jsem měl trochu strach zeptat se ho, jak se mu hra líbila. Dopadlo to ale dobře. Říkal, že to byla jedna z nejlepších hodin v jeho životě. Tolik klidu prý už dlouho nezažil. Zvuk ho uklidňoval a při čtení novin měl pocit, že nemusí nikam spěchat, protože i noviny evidentně zaspaly dobu.“

Jak je vidět, escape hra Bombardování je ideální dárek pro hráče bez rozdílu věku a pohlaví.

Pokec s majitelem a nečekaná becherovka

Po skončení hry nám majitel vyprávěl další reálie o bombardování Prahy, až mi bylo trochu trapně, kolik si toho z hodin dějepisu nepamatuji nebo kolik nás toho nenaučili. Nakonec nám podal lahev becherovky se slovy: „Dnes je Valentýn a já jsem vám chtěl nějak udělat radost. Sám nepiju, takže si ji vemte a klidně někomu darujte.“

Kromě zážitku z perfektní atmosféry si odnášíme i dobrý pocit z budoucnosti únikových her. Pokud se tvorbě únikových místností budou věnovat podobní lidé a hlavně nadšenci, jako je majitel Exitroom Prague, tak se rozhodně máme ještě na co těsit.

Sleva 300Kč

Unikátní atmosféru bombardování Prahy si teď můžete vychutnat s naší speciální slevou 300Kč. Stačí během rezervace vyplnit kód 16SOLVE366G. Na další recenze a bližší informace můžete kouknout na naší stránce ExitRoom Prague.

Zajímá vás vše kolem únikových her? Nechcete si nechat ujít aktuální novinky z domova i ze světa? Chcete dát vědět o nových soutěžích a akcích, které jsme pro vás připravili? Zapište svůj email níže.

Nemusíte se bát. Emaily od nás jsou krátké a jasné. Sami totiž neradi čteme dlouhé a nudné newslettery.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *