Hanebný pancharti ve stodole na Václaváku?

„By mě teda zajímalo, jak chtějí vytvořit stodolu uprostřed Václaváku.“ Utrousí Ondra (nejvyšší člen SolvePrague týmu) a mě napadají ty samé myšlenky. Hlavně proto, že stojíme přímo na Václavském náměstí, pár metrů od hotelu Ambassador a co by cheesburgerem dohodil do dolního „Mekáče“. Vstupujeme do konferenčního vchodu, kde sedí vrátný a posílá nás do třetího patra mezi kanceláře a nikdo z nás si v ten moment nedovede představit, kde by se tady vzala stodola.

Ve třetím patře nás společně s další skupinou vítá sympatická slečna a usměvavý room master. Druhá skupina vyráží na hru Dannyho parťáci a my jsme odváděni přímo do místnosti Jaro ´45: Hanebný pancharti. Ocitáme se v uplné tmě a room master dokončuje příběh: „od rozednění máte hodinu na to, abyste utekli vlastní popravě a vyhodili muniční sklad do povětří…“

Rozednívá se a my se skutečně ocitáme ve stodole. Kolem nás je jen nějaké nářadí, lopata, krumpáč a harmonika (zřejmě na trudomyslnost před popravou). Místnost je malá a my nemáme vůbec ponětí, jak se odtud dostat. Když už jsem se pomalu začal smiřovat s popravou, tak skvěle a nápaditě zapracoval zbytek týmu a my jsme se osvobodili ze zajetí. Byli jsme však pouze na začátku naší cesty, kolem stodoly procházejí stráže jednotek SS a my máme jen jeden kulomet na případnou obranu. Nezbývá, než zapojit mozek, protože čas neúprosně běží a stráže za chvíli zjistí, že jsme ze stodoly uprchli.

Velmi rád bych vám teď popsal zbytek hry, protože nás to všechny hrozně moc bavilo. Nechci ale spoilerovat a tuhle hru si zkrátka musíte zažít sami. Snad jenom drobnost, abyste nebyli zmatení, jako ženy v našem týmu. Na obrázku níže není louč, která se má zapálit, ale ruční granát, používaný za druhé světové války.

rucni granat

Ruční granát – není to louč!

Door Z umí atmosféru i úkoly

Od pokoření prvního úkolu vám bude jasné, že v Door Z umí vytvořit parádní atmosféru, i kdyby byly kolem všechny kanceláře světa. Úkoly dávají smysl a spíše než na složité matematické rébusy se můžete těšit na logické úkoly a chytré používání rekvizit. Jednou použité předměty už nevyužijete v dalších fázích hry a tak plynule proplouváte mezi úkoly až se dostanete k finálnímu výbuchu…

Dokážete vyhodit muniční sklad do povětří a pokořit náš čas 48 minut?

Solveprague doorz

Solveprague tým po hře Hanební pancharti – Door Z