Vražda na Žižkově

„Tak na co čekáte zelenáči…ten případ vraždy je váš, dejte se do akce!“ Oznámil nám se zcela vážnou tváří room master únikové hry Mise #‎53 a celý náš tým začíná tušit, že to ten člověk myslí fakt vážně. Bleskurychle si oblékám policejní vestu a kšiltovku, připojuji se ke svému týmu a jdeme do akce. Po cestě ještě nahmatám v náprsní kapse malou baterku, o které mi nikdo předtím neřekl a mně pomalu začíná docházet, že tady nás nikdo za ručičku vodit nebude. Jsme zkrátka tým policajtů – zelenáčů, který jde vyšetřit vraždu a je to jenom a jenom na nás…

Vstupujeme na nádvoří domu č. 53 na Žižkově a v přítmí noci jsme za naše baterky rádi. Na ulici si někdo věší prádlo a my hned za policejními páskam vidíme křídu, která obkroužila mrtvé tělo. Nad hlavami kolegů přidržím pásku s nápisem „ZÁKAZ VSTUPU“  (viděl jsem to totiž v televizi), přicházíme na místo činu a pomalu začínáme zjišťovat, co se tady sakra stalo…

padlock-zizkov-solveprague

Dům č. 53 na Žižkově, úniková hra Mise #‎53

Úniková hra pouze pro zkušené

Předtím, než tuhle únikovku hrozně moc vychválíme (protože si to fakt zaslouží), tak musí přijít jedno velké varování – tahle únikovka rozhodně není vhodná pro nezkušené hráče. Pokud se tedy chystáte se svým týmem vydat na první únikovou hru, tak na The Padlock jednoduše zapomeňte a vyberte si jinou únikovou hru.

Naopak pokud jste už byli alespoň na dvou, třech únikových hrách a hledáte skutečnou výzvu, tak můžeme The Padlock jednoznačně doporučit.

99 minut na vyřešení vraždy

Pokud si teď říkáte, že 99 minut je hrozně moc času a jestli to není náhodou zbytečně přepálený, tak vězte, že není. Po celou dobu vás totiž provází napínavý příběh ve velmi zajímavých lokacích a vy se tak nestihnete ani na chvilku nudit. Pro milovníky piva a časté návštěvníky toalety je dokonce umístěný záchod přímo v únikové hře, který není součástí únikovky (naštěstí).

Náš výsledný čas byl 84:40 a kromě toho, že jsme jednou rozlili pivo (ještě jednou se omlouváme), jsme se vyloženě nezasekli. Rekord místnosti je aktuálně 61 minut (klobou dolů) a úspěšnost 53%, což jenom potvrzuje, že Mise #‎53 je vážně výzva.

Naše hodnocení Mise #‎53

Nechceme se pouštět do konečného soudu, že tohle byla nejlepší úniková hra ze všech. Například pro začátečníky to totiž rozhodně není pravda. Co však můžeme s čistým svědomím říci je, že se jedná o jednu z nejlepších únikových her v Praze, která se zaměřuje pouze na zkušené hráče, kteří od únikové hry hledají už trochu něco jiného a chtějí zažít něco unikátního.

Pokud tedy patříte mezi ty zkušenější, tak The Padlock rozhodně doporučujeme. Oceňujeme především autentické prostředí, poutavý příběh a zajímavé úkoly. Nejvíce se nám ale líbilo to, že jsme reálně řešili vraždu a připadali jsme si jako policajti, kteří zrovna vyšli na ulici na Žižkově.

A jestli něco v The Padlock umí, tak je to smysl pro detail. Takže vám každý kousek interiéru bude připadat jako skutečný exteriér. Jedna členka týmu SolvePrague (na fotce ta prostřední) tomu nevěřila ani po hře a myslela si, že jsme hru skutečně hráli venku na ulici na Žižkově. Protože, kde by se sakra v bývalé kanceláři na Žižkově vzala policejní dodávka, proč by tam někdo instaloval lavičku, nebo si opřel o zeď dětské kolo?

Sleva 200Kč

Na únikovku Mise #‎53 v The Padlock můžete vyrazit s naší unikátní slevou 200Kč, což je aktuálně nejlepší sleva, kterou na Misi #‎53 najdete. Jednoduše stačí při rezervaci vyplnit kód solveprague do kolonky číslo slevového voucheru.

solveprague_tym_padlock

SolvePrague tým v The Padlock, čas 84:40