Ježek v kleci spatřen na Míráku

Prakticky všichni z našeho SolvePrague týmu jsme generace, která vyrůstala na dobrodružství Rychlých šípů. V momentě, kdy vstupujeme do místnosti kompletně oblepené komiksy Rychlých šípů, nás pohlcuje zvláštní pocit nostalgie. Mirek Dušín, Jarka Metelka, Červenáček a Rychlonožka a … jak se sakra jmenoval ten poslední – proběhnou mi rychle v hlavě vzpomínky na dětství.

Nacházíme se v únikovce Ježek v kleci, která si klade za cíl vytvořit únikovou hru na motivy Rychlých šípů od Jaroslava Foglara. Že vám to nic neříká a nebo si už přesně nevzpomínáte, co byl Ježek v kleci? Koukněte na první díl z černobílého seriálu. Ale pozor, jedná se o vysoce návykovou záležitost!

Co skrývá tajemný Ježek v kleci?

Začínáme hru a vstupujeme do klubovny Rychlých šípů. Na věšáku tweedové sako, v rohu stará kytara a v přítmí klubovny nám v hledání pomáhají dvě staré baterky. Mám pocit jako bychom se právě vrátili ze Stínadel do naší skromné, ale krásně vybavené klubovny. Zbytek týmu se vrhá okamžitě do akce a než bych řekl Štětináč, tak už mají první zámek otevřený. Musím říct, že poslední dobou začínám nestíhat rychlost našeho týmu. Když už odemykají třetí zámek, tak se přistihnu, jak beru do ruky kytaru, že jim k tomu unikání alespoň něco zahraju na rozveselení. Věčné třeštidlo Rychlonožka by to tak určitě taky udělal!

Hned jak se mi povedlo alespoň trochu sladit obě struny E, zvednu oči od kytary a zjistím, že náš tým poskočil mílovými kroky a navíc se jim podařilo něco najít. V ten moment vím přesně, co mám dělat. Vzpomínky se vrací jako živé… „Když natočíme nejdelší osten ježka tak, aby vyčníval z klece nejširším jejím otvorem….“

Více už ale prozrazovat opravdu nemůžeme. Tohle tajemství si musíte začít a rozluštit sami na vlastní kůži.

Tajemství hlavolamu se povedlo

Vždy, když hodnotíme únikovou hru, vycházíme z toho, co jsme od hry čekali a jak se to tvůrcům povedlo naplnit. Tady jsme čekali nostalgickou vzpomínku na Ježka v kleci, autentické prostředí staré klubovny a vzpomínky na příběhy Rychlých šípů. A to se tvůrcům povedlo na výbornou. Navíc se jim podařilo do únikovky umístit poměrně dost technicky zdařilých hejblátek a udělátek, které vždycky potěší a které vůbec není lehké tématicky sladit s místností, která ze své podstaty nesmí být moderně vybavená.

Sleva 200 Kč

Místnost rozhodně doporučujeme všem milovníkům Rychlých šípů. Síla známého příběhu totiž dodává únikovce perfektní atmosféru. Pokud tedy sami jste generace Rychlých šípů, nebo znáte někoho, komu únikovka udělá radost, tak rozhodně vyražte do Stínadel, totiž na Mírák, na tuhle parádní únikovku. Pokud při rezervaci zadáte kód SOLVEPRAGUE, získáte automaticky slevu 200Kč

Dokážete odhalit Tajemství Ježka v kleci a třeba i pokořit náš nový rekord místnosti 39 minut a 40 sekund? Nezapomeňte nám dát vědět, jak se vám hra Ježek v kleci líbila.

Tajemstvi hlavolamu SolvePrague
Tým SolvePrague na Tajemství hlavolamu – 1.9. 2016 v čase 39 : 40

Save