Různé typy hráčů únikových her: 2. díl

Před nějakou dobou jsme si představili několik typů hráčů, se kterými se můžete setkat při hraní únikových místností. Těch neustále přibývá a s nimi i počet aktivních hráčů. Jaké další typy hráčů můžete na svém dobrodružství potkat?

Velitel

Co by to bylo za skupinu dobrodruhů, kdyby se mezi nimi nenacházela alespoň jedna vedoucí osoba? Bez řádného manažera by přeci nikdo netušil, co má dělat, natož v jakém pořadí.

„Takže ty běž prozkoumat támhletu truhlu, ty se podívej na tu knihu, ty se přestaň šklebit a ty vezmi ten papír a budeš mě s ním ovívat, protože je tady hrozný vedro! A do práce holoto! Ne že to nestihneme!“

Úplatkář

Znáte ten pocit, kdy jste v opravdu těžké místnosti a s jedním úkolem si už prostě nevíte rady? Nápověda nepomáhá, čas se krátí a velitel rezignoval na svou pozici a odešel? V takovém případě přichází na řadu úplatkář.

Zaměstnancům nabídne za aspoň pár minut navíc skvělou recenzi. Nepomáhá? Nevadí, nenápadně mrká na figuranta a nabízí mu dvě stovky na ruku, když vám prozradí kód toho zámku. To by byl přeci blázen, aby to nevzal. Nic? Co takhle tisícovku? Nebo pět set tisíc miliard bilionů?! Žádný pokus mu sice nevychází, jak ale sám tvrdí, jen zaměstnance zkoušel a nic by jim nedal… No nic, v únikovce to nevyšlo, tak třeba využije svou oblíbenou činnost v jiném oboru práce pro běžný lid.

Fajnovka

V některých únikovkách se nevyhnete šátrání rukou v podivně vyhlížející kapalině s nepříjemnou konzistencí. Někde si musíte kleknout či dokonce lehnout a pod zaprášenou postelí hledat bůhvíco. Ne každý je ale tak statečný, aby ohrozil své nové Levi’sky a boty od Armaniho. Co na to, že se jedná o nejlevnější „hadry“ fajnovky, po místnosti má domluvenou manikúru a tam přece nemůže jít jako strašák.

Trávníkář

 

Každý z nás se na únikovou místnost připravuje jinak. Někdo si pročítá tematické články, někdo se před hrou skočí najíst a napít, někdo rychle poseká zahrádku atp. A pak je tu trávníkář, který se potřebuje hlavně uvolnit. Udělá si tedy to své a hurá na věc.

Trávníkář jde jako první, vy hned za ním a ihned po vstupu do místnosti ho zaujme atypický obraz, který mu připadá hrozně vtipný. Po pěti sekundách se na vás otočí a vyčítá vám, kde jako tak dlouho jste, že tu na vás už půl hodiny čeká. Chvíli na něj nevěřícně hledíte a poté mu klidným hlasem sdělíte, že to je jen televize odpočítávající zbývající čas. Jedinou nedůvěru v časoprostor ve vás vyvolávají rudě zbarvené oči, které může mít trávníkář způsobené právě dlouhým civěním do televize, například…

Všeználek

Znáte ten vtip, který říká: „Nepotřebuju Google, moje manželka ví všechno“? Tak nějak funguje i všeználek. Nikdo nechápe, jak může vědět snad všechno o všem. Že vám jedna hádanka připadá úplně nesmyslná? Vždyť je naprosto jasná, jde o odkaz na klasiku z 80. let. Škoda, že o ní nikdo z vás nikdy neslyšel. Při vstupu do samotné místnosti si ale dejte pozor, aby vám kromě chytrých telefonů nesebrali z důvodu nepovolené výhody i tento trumf v rukávu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *